De afgelopen jaren hebben we met veel verschillende soorten, maar altijd enthousiaste en inspirerende, klanten mogen samenwerken. Om onze ervaringen met jullie te delen en een beeld te schetsen hoe een samenwerking met Online Dialogue eruit ziet, hebben we de mooiste cases bij elkaar gezocht en gedocumenteerd.

VodafoneZiggo: Op weg naar een validatiegedreven cultuur

casesDe afgelopen jaren is VodafoneZiggo, in samenwerking met Online Dialogue, bezig met het creëren van een validatiegedreven cultuur. Het doel is om steeds meer te experimenteren, veel te leren en toegevoegde waarde te leveren. Dagelijks zijn verschillende teams bezig om hun ideeën te valideren en het experimenteren en datagedreven werken in de cultuur te krijgen. Een aantal experts vertellen over hun ervaringen.

Lees de hele casestudy


 

Effectory: Meer inzicht in de ervaring van je gebruiker

Hoewel kwantitatieve data vaak de belangrijkste bron is voor conversie optimalisatie, kijken we ook graag naar andere databronnen om een breder beeld te krijgen van de gebruiker van een site. Eén van de manieren om meer kwalitatieve inzichten te verkrijgen is het uitvoeren van een user test. In een user test nodig je enkele mensen, die binnen je doelgroep vallen, uit om mee te denken over je website. Met deze mensen ga je individueel het gesprek aan en je laat je taken uitvoeren op je website. Zo krijg je inzicht in hoe je doelgroep de website ervaart en tegen welke (usability)issues ze aanlopen.

Lees de hele casestudy


 

A Trip in CRO: The journey of Hostelworld

Hostelworld casestudyHostelworld is het grootste online hostel-booking platform en de winnaar binnen de hostelling industrie. Ze werken vanuit een agile aanpak die een test en leer omgeving stimuleert en zo verbeteringen en learnings mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de samenwerking tussen Online Dialogue ervoor gezorgd dat deze aanpak ook werd doorgevoerd bij de optimalisatie van de Hostelworld websites.

In de casestudy staat deze samenwerking tussen Hostelworld en Online Dialogue centraal en laten we zien hoe Evidence Based Growth de kennis van de Hostelworld klant naar een nieuw niveau tilt.

Lees de hele casestudy


 

Travix: van een CRO MacGyver naar een Evidence Based Growth Army

case study travix

Travix is een van de klanten van Online Dialogue. Samen met hen schreven we een casestudy over de implementatie van een Datagedreven en Evidence-based Optimalisatie Cultuur in alle product teams van Travix. Naast het verhogen van de conversieratio is de samenwerking tussen Online Dialogue en Travix voornamelijk gericht op het in de genen krijgen van CRO. Het uiteindelijke doel is dat heel Travix data- en bewijsgedreven te werk gaat.

Lees de hele casestudy


 

“Data en psychologie; de sleutel tot online succes” – Peter Sonke

Begrijpen wie je klanten zijn en hoe zij zich gedragen is cruciaal als je wilt blijven groeien als organisatie, of je nu één klant hebt of miljoenen. Iets dat de Online afdeling van KPN maar al te goed begrijpt en de reden is waarom Peter Sonke, hoofd van die afdeling, ervoor gekozen heeft iedere werknemer van zijn afdeling op te leiden op het gebied van gedragspsychologie.

Wij gingen langs op het hoofdkantoor om te vragen naar de visie van Sonke op optimalisatie en wat volgens hem de rol van data en psychologie is in het maximaliseren van groei en het verbeteren van de klanttevredenheid.

Lees de hele casestudy


 

Casestudy Randstad Groep: CRO op wereldniveau

Randstad case

Of je nu in Tokyo, Bangalore, Santiago, Milaan, Atlanta of gewoon in Diemen (Nederland) bent, overal kom je het bekende Randstad logo tegen. En dat is niet gek, want Randstad BV. is wereldwijd een van de grootste spelers op het gebied van HR. Zo hebben ze maar liefst 37.930 medewerkers en dagelijks bijna 600.000 mensen die via Randstad aan het werk zijn bij andere bedrijven. Maar ze willen meer: continue optimalisatie van alle online platformen in alle 39 landen waarin Randstad actief is om zo meer waarde, betere ervaringen en betere resultaten te leveren.

Vaishali Sachdev, global head of e-commerce bij Randstad, is een van de sturende krachten achter deze droom. We hebben Vaishali gevraagd de Randstad droom verder toe te lichten en haar ervaringen te delen over het opschalen van een CRO programma zo groot als deze.

Lees de hele casestudy


 

Optimaliseren met kleine bezoekersaantallen

Hoe optimaliseer je een website met kleine bezoekersaantallen als je niet kunt A/B testen? Een vraag die we vaak te horen krijgen en waar ook wij regelmatig mee geconfronteerd worden. In dit artikel wordt uitgelegd hoe wij een stijging in conversie van 17,5% hebben kunnen realiseren met een ingrijpend data en psychologie gedreven redesign van de funnel, zónder de bezoekersaantallen die je nodig hebt voor een A/B test.

Lees de hele casestudy


 

Casestudy Euroflorist: Massive Multi Variate Testing met de Sentient Ascend AI software

Sentient AscendMeer en meer CRO teams gaan op zoek naar nieuwe manieren om hun CRO programma naar een hoger niveau te tillen en steeds meer nieuwe tools beloven onze werkzaamheden efficiënter en winstgevender te maken. Toch is het vanuit technologisch oogpunt alweer even geleden dat een disruptive tool de markt betrad. Totdat Sentient Ascend haar intrede deed.

In het voorjaar van 2017 zijn we – Euroflorist als testplatform en Online Dialogue als creatief en technisch partner – de uitdaging aangegaan en hebben we Sentient Ascend met open armen ontvangen voor een proof of concept.

Lees de hele casestudy


 

Zoover casestudy: van Proberen tot Excelleren

Zoover caseBij CRO is teamwork onmisbaar. Verschillende mensen, met vaak totaal verschillende achtergronden, moeten samenwerken om eenzelfde doel te bereiken: een succesvol CRO programma. Je kunt de beste CRO tools kopen, de beste mensen aannemen en nog falen als er geen sprake is van een echt team. Een goede samenwerking zorgt voor de beste resultaten. Deze aanname werd bewezen tijdens de samenwerking tussen Zoover en Online Dialogue.

Lees de hele casestudy

Ook samenwerken met Online Dialogue? Wij nemen graag contact met je op!

Velden met een *, zijn verplichte velden.

Wij verzamelen de gegevens die je hier achterlaat om je contact aanvraag te kunnen verwerken. Bekijk onze privacy policy voor al onze voorwaarden.