Data visualisatie

Een goed verhaal kan niet zonder goede visuals. In de ideale situatie worden beslissingen onderbouwd met data in plaats van met onderbuikgevoel. Hierbij zijn effectieve grafieken en rapportages onmisbaar. Deze zorgen er namelijk voor dat je doelgroep beter begrijpt wat je data probeert te zeggen. Hulp nodig bij het communiceren van je boodschap? Door middel van data science kunnen wij je helpen door advies te geven over de beste manier van visualiseren. Ook kunnen we het werk uit handen nemen en de analyse en visualisatie van begin tot eind uitvoeren.

Data visualisatie

Wil je meer weten over deze dienst?

Neem contact op met Ronald Peters

conversie optimalisatie

Ronald Peters

Telefoon: 030 2272 442

Stuur een email

Waarom data visualiseren?

De manier waarop mensen keuzes maken is complex en gaat voor een groot gedeelte zelfs onbewust. Uit ervaring weten we dat cijfers lastig te interpreteren zijn. Ons korte termijn geheugen kan in veel gevallen namelijk maar circa vier dingen tegelijkertijd onthouden. Dit heeft belangrijke consequenties voor de manier waarop we data presenteren. Zo moet je lezer bij een ingewikkelde grafiek met veel verschillende kleuren continu terugzoeken in de legenda wat hij nu eigenlijk ziet. Door juist betekenisvolle patronen en verbanden te leggen, bied je informatie op een slimme manier aan en dan is de kans veel groter dat de boodschap onthouden wordt. 

Waarom kiezen voor Online Dialogue?

Ben je op zoek naar een eenmalige visualisatie voor een belangrijk presentatie? Of wil je structureel inzicht door middel van een dashboard? We hebben vele jaren ervaring in onderzoek dan naar het menselijke brein en deze kennis kunnen we goed toepassen om sprekende visualisaties te maken. Daarnaast kunnen onze analisten en data scientists aan de slag met allerlei typen data en werken ze tool onafhankelijk.

Data visualisatie

Klaar om te werken aan je online groei?

Neem contact met ons op! Dan kijken we samen hoe we jou het beste kunnen helpen.